Klassebaseret undervisning
På MARTEC bliver du en del af et stort maritimt uddannelsescenter men med fokus er på faglighed, klassefællesskab og tæt kontakt til underviserne. Vores undervisning er bygget op omkring klassen, men afveksler mellem klasseundervisning, gruppearbejde, projekter, øvelser og andre undervisningsformer. Du kan forvente at få et tæt sammenhold i din klasse, hvor forskellige fagligheder arbejder sammen på tværs. Du har let ved at komme til orde og kan altid banke på underviserens dør, hvis du har spørgsmål til faget. Kom på besøg og oplev vores skole selv – se alle muligheder lige her.
Internationale muligheder
Maskinmestre er eftertragtede ude i verden, og mange arbejder i internationale virksomheder med ansvar globalt. MARTEC tilbyder mulighed for at tilbringe et semester i udlandet og hjælper med vejledning. Det kan både være et helt semester eller en praktik, som du gennemfører i udlandet. Vi har mulighed for at trække på samarbejdsaftaler med skoler i udlandet samt praktikaftale med bl.a. MAN Diesel og Turbo i Brasilien. Se mere på vores blog https://martecdk.wordpress.com/
Kontakt til erhvervslivet
Uddannelses skal føre til job – og tæt kontakt til erhvervslivet under dit studie, er den bedste garanti for en praktikplads og job efter studiet. På MARTEC har vi et stærkt netværk i form af bl.a. praktikaftaler . Hvert år afholdes en stor Erhvervsdag med alle typer virksomheder. Alle vores undervisere har erhvervserfaring, som de trækker på i deres undervisning. |
Certifikater gør dig attraktiv
Vores kursusafdeling udbyder kurser til hele den tekniske og maritime sektor og er certificeret i forhold til internationale standarder. Det betyder, at du bl.a. kan få VE-certificering, offshore sikkerhedskurser, STCW kurser, GWO højderedning med dig videre i din internationale karriere. Afhængig af dit valg af valglinje, indgår kurserne i dine fag på uddannelsen.
Valgfagslinjer:
Søfart: Indeholder blandt andet emner om skibsdrift og ledelse, skibsteknik og maritim sikkerhed. Formålet med sølinjen er overordnet, at give den studerende mulighed for at opnå sønæringsrettigheder.
Energi & miljø: I et af landets mest avancerede energi- og miljølaboratorier arbejder du med alternativ energi, energisystemer og energioptimering. Formålet med denne specialeretning er at give den studerende specifikke kompetencer inden for alternative energiformer, energisystemer og energioptimering. Det er herigennem desuden formålet at den studerende opfylder de krav der stilles til en VE-uddannet medarbejder iht. bekendtgørelse om en godkendelsesordning for virksomheder der monterer små vedvarende energianlæg
Offshore: Formålet med linjen er at den studerende skal opnå en sådan viden om offshore olie & gas, at han efter endt uddannelse som maskinmester med dette valgfagsmodul, har forudsætninger for senere ansættelse i en lederstilling i denne industri. Konkret sammensættes indholdet af fag fra Søfartslinjen suppleret med specifikke kurser indenfor emner relevante for offshore-erhvervet.
Automation: Undervisningen er primært bygget op omkring praktisk arbejde i laboratoriet. Der arbejdes med integrerede automationssystemer opnår færdigheder specifikt inden for Distributed Control Systems (DCS) og Integrerede Skibs Kontrolsystemer (ISK)
Antal maskinmesterstuderende: Ca. 400
Antal kursister og studerende i alt: Ca. 700
|