Karriere som
maskinmester
Læs om nogle af de mange forskellige jobmuligheder som maskinmesteruddannelsen eller hør maskinmestre fortælle om deres job

Hvad laver en maskinmester?

Spørgsmålet er svært at besvare entydigt, for uddannelsen giver adgang til et væld af forskellige titler og brancher. I Danmark er maskinmestre at finde i alle landets væsentligste funktioner. De styrer og administrerer de grundlæggende systemer, som vores samfund bygger på såsom el, vand, varme.

Maskinmestre arbejder i mange forskellige produktions- og industrivirksomheder, på kraftværker, rensningsanlæg og i energiforsyningsselskaber samt offshore med vind-, olie- eller gasproduktion. De kan desuden være ansat som tekniske ledere eller beskæftige sig med salg og rådgivning. Til søs kan maskinmestre arbejde på handelsskibe, passagerskibe og i marinen.

På visitkortet kan der for eksempel stå projektleder, salgsingeniør, miljø- og kvalitetschef, teknisk chef, driftsleder eller energirådgiver. Kort fortalt, kan uddannelsen føre til job som teknisk leder - enten i Danmark eller udlandet. For faget indeholder generelt gode muligheder for at arbejde internationalt som udstationeret i udlandet i kortere eller længere tid.

I alt findes der omkring 10.000 erhvervsaktive maskinmestre i Danmark. Af dem har ca. 80 pct. job på land, mens de resterende 20 pct. sejler eller er beskæftiget inden for offshore-industrien. Maskinmestre har gode beskæftigelsesmuligheder, og ledigheden er lav.